📌Günlük hayatta ne de çok kullandığımız soru ve cevap kalıpları arasındadır “iyiyim, sen nasılsın” cümlesi öyle değil mi? Sıradanlığı, aynılığı, mutsuzluğu, hayal kırıklığı, hayatın içine sıkışıp kalmışlığı ne de güzel anlatır “iyiyim” kelimesi”. Dil alışkanlığından mıdır, yoksa duygularımızın okur yazarlılığını yapamadığımız için midir alışkanlığın dile yansıyan hali?
.
Örneğin, işveren veya müdür o sabah hak ettiğimiz veya duymayı arzuladığımız cümle yerine, seni yanına çağırarak çokça çabalamana rağmen kotayı dolduramadığından dem vurmuştur. Sonra işimize kaldığımız yerden devam etmemiz beklenir, olması gerekende bu değil midir ? Evet tamda budur; işine riayet ederek, devam etmektir ama tek bir farkla, kendi duygularına alan açarak, kızgınlığını, öfkeni bastırma veya yansıtma mekanizması ile kendini baş başa bırakmayarak. İçinde yaşadığın hangi duygu varsa kendinde yolculuğa çıkıp durumun hem müdür açısından hem de özün açısından değerlendirmeye varmak. En önemlisi, herkesin kendi ihtiyaç toprağından konuştuğunu bilerek kırgın olan duygularımızı anlayış ve şefkate dönüştürerek halinden memnun olma sanatını hal edinmektir.
.
“İyiyim, Sen Nasılsın”
.
🖊 Uzm. Psikolog Nurgül Bülgür kültür, sanat, gezi rehberiniz Arka Plan Sanat’ın 26. sayısında yazdı…
.
📰 Dijitalleşen dünyamızda dijitale bulaşmadan sadece dokunarak okuyabildiğiniz yayın organımız Arka Plan Sanat’ın 26. sayısına aşağıdaki satış noktalarından ulaşabilirsiniz.
.
👉 https://arkaplansanat.com/product/arka-plan-sanat-26-sayisi/