Kapitalizm ekseninde özgün sanatın gelişmesi mümkün müdür? Leave a comment

“Max Horkheimer ve Theodor W. Adorno 1944’te yayınladıkları ‘Kültür Endüstrisi’ isimli çalışmalarıyla kapitalist düzenin sanat üretimine yönelik kökten bir eleştiride bulunurlar. Bu bağlamda sanat olgusunun da rasyonelleşme süreçlerine tâbi olduğunu, özgün olarak algılanan sanatsal olguların bile kapitalizmin temel kuramı olan meta-değer ilişkisinin dışına çıkamadığını ve sonuç itibariyle mevcut düzeni meşrulaştırılmaya hizmet ettiğini öne sürerler. Daha sonraki yıllarda Frankfurt Okulu’nun ortaya koyduğu eleştirisel teorinin temel bir kuramı haline gelecek olan kültür endüstrisi tezi aslında şu temel soruya tekabül ediyordur: Kapitalizm ekseninde özgün sanatın gelişmesi mümkün müdür?”
.
“Ezgili bir Yürek: Ruhi Su”. Seçkin Söylemez kültür, sanat, gezi rehberiniz Arka Plan Sanat’ın 16. sayısında sizler için yazdı.
.
Dijitalleşen dünyamızda dijitale bulaşmadan sadece dokunarak okuyabildiğiniz yayın organımız Arka Plan Sanat’a www.arkaplansanat.com web sitemiz ile aşağıdaki satış noktalarından ulaşabilirsiniz.
.
Arka Plan Sanat satış noktaları;
– Adana/Mersin Kitapsan
– Adana/Mersin Groseri
– Adana Gar Kiosk Büfe
– Online satış N11.com / Trendyol.com
– WhatsApp satış 0.543 351 0 112

Bir yanıt yazın

Left Menu Icon