Sinemada Dijitalleşme: Yeni Olanaklar ve Özgürlükler Leave a comment

📌 Dijital sinema, yönetmene gerçekçi grafikler yardımıyla yeni bir dünyanın kapılarını açtı. Artık yönetmen zihnindeki her türlü şeyi filme çevirirken, sınırsız seçme özgürlüğüne sahiptir. Sanal görüntüler hem analog hem dijitaldir. Sanal gerçeklik sistemleri sinemanın yaptığı gibi görülecek ve duyulacak bir dünya sunmayı amaçlamazken, kullanıcının kendisinin tüm duyumsal düzeylerde temsil edildiği dünyanın fiziksel bir parçasıymış gibi hissetmesini sağlamaktır. Dijital sinema için hem fiziksel gerçeklikten kopuş hem ona bağlı kalmak eşit derecede önemlidir. Bütün çabalar gerçeklik hissini doğru ve arzu edilen şekilde yansıtmaktır. Üstelik bu gerçeklik, fiziksel gerçeklikten farklı olarak deneyimlenemez.
.
“Sinemada Dijitalleşme: Yeni Olanaklar ve Özgürlükler”
.
🖊 Çankırı Üniversitesinden Dr. İsmail Taşar, kültür, sanat, gezi rehberiniz Arka Plan Sanat’ın 20. sayısında sizler için yazdı…
.
📰 Dijitalleşen dünyamızda dijitale bulaşmadan sadece dokunarak okuyabildiğiniz yayın organımız Arka Plan Sanat’ın 20. sayısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://arkaplansanat.com/product/arka-plan-sanat-20-sayi/

Bir yanıt yazın

Left Menu Icon